Biserica parohiei nemțene Crivoaia-Tarcău va fi sfințită

Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de IPS Nikolaj Metodiev Sevastianov, Mitropolit de Plovdiv (Bulgaria), va sfinți duminică Biserica ‘Sf. Ap. Petru și Pavel’ din parohia Crivoaia-Tarcău, Protopopiatul Piatra Neamț, județul Neamț, după cum ne informează Ziarul Lumina.

‘În apropierea locului unde se află biserica a fost ridicată după 1990 o troiță. Aici se slujea odată pe an Sfânta Liturghie, la sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Noua biserică este o lucrare deosebită pentru această zonă, mai ales că parohia noastră are 41 de familii. Peste jumătate din aceste familii sunt formate din bătrâni care au o situație materială precară. Doresc să mulțumesc credincioșilor din parohie pentru sprijinul acordat și pentru dragostea pe care o au pentru biserica din satul lor’, a relatat pr. paroh Claudiu Ioan Panainte. Înalt Preasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, va sfinți duminică, 9 septembrie, pictura bisericii parohiei Nicani-Zamostea, Protopopiatul Rădăuți, județul Suceava. Lăcașul de închinăciune, construit în cinstea Pogorârii Sfântului Duh, s-a ridicat între anii 1996-2004. În anul 2005 au fost demarate lucrările de pictură în tehnica frescă. ‘Parohia noastră este mică și de aceea ne-am confruntat cu lipsa fondurilor. Oamenii din parohie au făcut sacrificii, dorind să aibă veșmântul picturii în lăcașul de închinăciune în care se roagă’, a declarat pr. paroh Vasile Ostaficiuc.

Construcția acestui sfânt lăcaș din lemn a început în anul 2008, cu sprijinul enoriașilor din parohie și din satele învecinate. Biserica a fost ridicată în stil moldovenesc de meșterul Cezar Chelaru din Tarcău.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente