Biserica Parohiei Negrești din județul Mehedinți în zi de sărbătoare

Credincioșii din satul Negrești, județul Mehedinți nu vor mai fi nevoiți să meargă în localitățile învecinate, la sfintele slujbe. Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei a sfințit, astăzi, 19 septembrie, prima biserica ridicată în această localitate. Ea a fost construită în 4 ani și are ca ocrotitor pe „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”.

„Satul Negrești nu a avut niciodată biserică. Oamenii erau nevoiți să meargă în localitățile învecinate, la sfintele slujbe. Iată că, în sfârșit, se împlinește dezideratul strămoșilor noștri de sute de ani”, a spus părintele Ionuț Ștefan pentru Radio TRINITAS.

După slujba de sfințire, pe un podium special amenajat lângă sfântul locaș, a fost săvârșită Sfânta Liturghie arhierească. La slujbă, alături de ierarhul mehedințean a participat un sobor numeros de clerici din Eparhie: 25 de preoți și 4 diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii, a fost hirotonit întru diacon teologul Ștefan Gheorghe Florin pe seama Parohiei Cremenea, Protoieria Strehaia, după cum ne informează episcopiaseverinului.ro.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Nicodim a acordat mai multe hrisoave de recunoștință celor care au ajutat la ridicarea bisericii, iar preotului Ștefan Ionuț Cosmin i-a acordat rangul de iconom stavrofor.

Comentarii Facebook


Știri recente