Biserica Parohiei Moldovița din județul Caraș Severin, a fost resfințită

În Duminica a XIII-a după Rusalii, 2 septembrie 2012, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei Moldovița din Protopopiatul Oravița (județul Caraș Severin). Cu acest prilej, chiriarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a resfințit biserica parohială cu hramul ‘Adormirea Maicii Domnului’ și a sfințit pictura ce împodobește lăcașul de cult, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

La slujbă au participat autorități locale, tineri și copii, precum și numeroși credincioși și credincioase din localitate și împrejurimi, mulți dintre aceștia împărtășindu-se la momentul potrivit cu Sfintele Taine.

‘Biserica din Parohia Moldovița a fost sfințită tocmai la praznicul Adormirii Maicii Domnului, 15 august 1976, de către IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului. Iată că am resfințit această biserică, nu am așezat sfinte moaște în piciorul Sfintei Mese, ci doar am primenit altarul, am resfințit Sfânta Masă, am pus sfinții evangheliști și am pecetluit jertfelnicul. Dar vizita noastră la Moldovița se datorează și faptului că dumneavoastră, în frunte cu părintele paroh, ați împodobit interiorul acestei biserici cu o frumoasă pictură. De aceea, am citit rugăciunile de sfințire a icoanelor, am stropit sfintele icoane cu apă sfințită și le-am pecetluit cu Sfântul și Marele Mir. Iată cum dumneavoastră, o turmă mică cuvântătoare din Parohia misionară Moldovița, ați reușit într-un timp foarte scurt, mai ales de când a venit părintele Radu Țenovici aici, să primeniți și să înfrumusețați această biserică. Tocmai de aceea am considerat că este bine ca astăzi să fim aici și să resfințim această biserică și mai ales să binecuvântăm această pictură’, a arătat, între altele, PS Lucian.

‘Îi mulțumim Preasfințitului Lucian pentru că a dăruit o bucurie deosebită credincioșilor din Parohia Moldovița, o parohie de munte cu credincioși vrednici și atașați bisericii noastre’, ne-a mărturisit părintele protopop Ion Văran. În cadrul Sfintei Liturghii, părintele paroh Radu Țenovici a fost hirotesit sachelar, iar ctitorii și binefăcătorii bisericii au primit din partea ierarhului acte de cinstire. Cu acest prilej, toți credincioșii au intrat în Sfântul Altar și au avut posibilitatea de a se închina și de a săruta Sfântul Prestol.

Parohia Moldovița din Protopopiatul Oravița este una dintre filiile care în anul 2008 au devenit parohii misionare din dorința de a răspunde nevoilor duhovnicești ale credincioșilor. Aceasta numără 48 de familii cu 162 de credincioși și în prezent este păstorită cu multă dragoste și dăruire de părintele Radu Țenovici.

Comentarii Facebook


Știri recente