Biserica Parohiei Milcoveni din Protoieria Slatina I a fost resfințită

Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, a resfințit duminică, 19 septembrie, Biserica Parohiei Milcoveni din Protoieria Slatina I, informează episcopiaslatinei.ro.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică care se citește în duminica după Înălțarea Sfintei Cruci: „Uitați-vă în jur și vedeți câți din cei care nu văd viața ca pe o cruce sunt printre noi sau vin la biserică. Sunt din ce în ce mai mulți cei care și-au luat viața în propriile mâini și gândesc că pot trăi după capul lor și că nu au nevoie de Dumnezeu sau că ajunge să crezi teoretic în El și asta e de ajuns. Nu ajunge! Pentru că spune Sfântul Apostol Iacov: „Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel și credința fără de fapte, moartă este!” (Iac. 2, 21). Credința se întreține și se păzește prin fapte; numai acea credință este vie care dă roade. Adevărata credință în Hristos nu este teoretică sau doar pentru auzul celorlalți sau de mângâiere a propriei conștiințe. Pericopa evanghelică de astăzi ne arată, așadar, că viața noastră trebuie să arate ca o cruce, ca o luptă, ca o jertfă, ca o disciplină pusă în slujba lui Dumnezeu: neîngăduindu-ne să săvârșim orice, nici să vorbim orice, nici să gândim orice, ci numai ceea ce Dumnezeu ne-a arătat că nu este păcat”.

La final, Preasfințitul Părinte Sebastian a acordat rangul de Iconom Pr. Florin Bănică și Distincția de Vrednicie D-lui Ing. Constantin Dinuț, primarul comunei Corbu.

Comentarii Facebook


Știri recente