Biserica Parohiei Mădulari din Arhiepiscopia Râmnicului a fost resfințită

În Duminica a XXII-a după Rusalii, din încredințarea Înalt Preasfințitului Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a săvârșit slujba de resfințire a bisericii cu hramul ‘Sfânta Cuvioasă Parascheva’, din Parohia Mădulari, comuna Cernișoara, județul Vâlcea, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia.

Slujba târnosirii bisericii a început la primele ore ale dimineții, după care a fost săvârșită Sfânta Liturghie arhierească de un sobor de peste 20 de preoți și diaconi condus de PS Emilian Lovișteanul.

În cadrul Sfintei Liturghii, PS Părinte a hirotonit întru preot pe tânărul diacon Adrian Barbu, pentru biserica cu hramul ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Parohia Ciunget, localitatea Mălaia, județul Vâlcea. După citirea Sfintei Evanghelii, PS Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat pericopa evanghelică.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, PS Părinte a felicitat pe părintele paroh Mihai Cârțan pentru activitatea pastorală realizată și i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți. Răspunsurile la strană au fost date de corala Protoieriei Horezu condusă de părintele secretar Cristian Ana. La eveniment au participat părintele Marin Ion, protoiereu de Horezu, reprezentanți ai autorităților locale și centrale, preoți și numeroși credincioși din parohie și din împrejurimi.

Biserica din Parohia Mădulari are o impresionantă istorie, figurând pe lista monumentelor istorice din Arhiepiscopia Râmnicului. A fost restaurată în perioada 2008 – 2010, cu binecuvântarea IPS Gherasim, prin strădania preotului paroh Mihai Cârțan și a enoriașilor din parohie. Lucrările au constat în refacerea tencuielilor exterioare și parțial interioare, schimbarea învelitoarei de tablă a acoperișului, refacerea picturii interioare și exterioare, schimbarea pardoselii și instalarea unei centrale pentru încălzire.

Comentarii Facebook


Știri recente