Biserica Parohiei Domașnea din Episcopia Caransebeșului va fi târnosită

Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului va târnosi duminică, 17 octombrie 2010, Biserica Parohiei Domașnea, din protopopiatul Băile Herculane, informează episcopiacaransebesului.ro.

Biserica din Domașnea s-a zidit între anii 1807-1817. Biserica a fost pictată în anul 1823 de Dimitrie Popovici, iar pictura a fost refăcută de pictorul Dimitrie Turcu din Oravița in anul 1834. Odată cu restaurarea bisericii, atât în interior, cât și în exterior, în urma cercetării chiriarhale s-a constatat că în sfânta masă nu sunt sfintele moaște, drept pentru care biserica va fi târnosită de către Întâistătătorul Eparhiei Caransebeșului, la data de 17 octombrie 2010.

Un aspect indeit îl constituie faptul că Biserica Parohiei Domașnea are ca ocrotitor pe Sf. Atanasie al Athonului, fiind singura parohie din Eparhie cu acest hram. Documentele menționează că acest hram a fost atribuit de către episcopul sârb Maxim Minulovici, care a binecuvântat biserica în data de 5 iulie 1833, în ziua prăznuirii sfântului athonit.

Slujba de târnosire va începe la ora 9.00, iar mai spoi se va săvârși Sfânta Liturghie arhierească, la care sunt așteptați mulți credincioși, care în final se vor putea închina înaintea sfântului jertfelnic, potrivit tradiției Bisericii noastre.

Comentarii Facebook


Știri recente