Biserica Parohiei Berzasca a fost târnosită

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a târnosit ieri, 8 noiembrie, biserica Parohiei Berzasca din Protopopiatul Oravița, în ziua prăznuirii hramului bisericii, informează episcopiacaransebesului.ro. Biserica a fost construită în anul 1836 din piatră, având iconostasul din cărămidă, pictura fiind executată în anul 1836 de către Dimitrie Turcu și Dimitrie Popovici, în ulei.

După oficierea slujbei de târnosire, Preasfințitul Părinte Lucian a oficiat Sfânta Liturghie în fruntea unui numeros sobor de preoți și diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția sa a hirotesit întru sachelar pe părintele paroh Cristian Ienea și a acordat acte de cinstire și diplome de vrednicie acelor credincioși care s-au evidențiat în mod deosebit în sprijinirea lucrărilor efectuate la biserică.

În încheiere, domnul primar al comunei Berzasca a cordat Preasfinției sale, titlul de cetățean de onoare al comunei Berzasca, în semn de recunoștință și prețuire pentru implicarea în viața duhovnicească și administrativă a Parohiei Berzasca.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…