Biserica parohiei Amați a fost resfințită

Biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Amați, Protopopiatul Ortodox Satu Mare, a fost resfințită în această duminică, la 15 iulie 2012. Slujba a fost oficiată cu acest prilej de către Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, după cum ne informează TRINITAS TV.

PS Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului a apreciat efortul depus de credincioșii parohiei în restaurarea lăcașului de cult vechi de peste 130 de ani. „De aceea, în Duminica a VI-a după Rusalii ne-am bucurat de bucuria lor și am fost împreună cu credincioșii de aici binecuvântând lucrările și săvârșind Sfânta Liturghie spre a-i mulțumi lui Dumnezeu că le-a ajutat să îndeplinească aceste lucrări”, a precizat Preasfinția Sa.

Cu aceasta ocazie, preotului paroh i s-a acordat rangul de iconom stavrofor. La Sfânta Liturghie au participat credincioși ai Parohiei Amați, dar și autorități ale județului Satu Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente