Biserica parohială din Fârtățești – Vâlcea a fost resfințită

În Duminica întâi după Rusalii, a Tuturor Sfinților, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a oficiat Sfânta Liturghie în mijlocul credincioșilor din comuna Fârtățești, județul Vâlcea. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a resfințit și biserica parohială cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, după cum ne-a relatat arhidiaconul Ioan Liviu Găman.

Evenimentul a început de sâmbătă seara cu slujba Vecerniei. Astăzi, slujba de resfințire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Emilian rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat pericopa evanghelică, după care a felicitat pe părintele paroh Gârju Ion, pentru activitatea pastorală și administrativă din parohie.

„După doi ani de lucrări de restaurare, conservare și înnoire a Bisericii Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir, din Parohia Fârtățești II, astăzi am săvârșit slujba de resfințire a acestei biserici. Lucrări au fost săvârșite prin grija și osteneala părintelui Ioan Gârju, un preot deosebit care a fost ajutat de către autoritățile locale și de către enoriașii parohiei pentru a împlini această necesitate pentru biserica din parohie”, a spus Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul.

La acest eveniment au mai luat parte Părintele Iulian-Mădălin Bușagă, Protoiereu de Drăgășani reprezentanți ai autorităților locale și de stat, preoți și credincioși din parohie și din împrejurimi.

Biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din comuna Fârtățești, județul Vâlcea, a fost construită pe temelia unei alte biserici, între anii 1970 și 1974, după ce aceea a ars în urma unei descărcări electrice. Între anii 2010 și 2011 sub îndrumarea părintelui paroh Ion Gârju s-au realizat mai multe lucrări de restaurare și înfrumusețare: s-a restaurat pictura interioară și s-a pictat din nou în exterior, s-a învelit cu tablă din aluminiu, s-a pardosit în interior, s-au turnat alei din beton, s-a împrejmuit cu gard biserica și cimitirul și s-a realizat drumul de acces. Lucrările au fost realizate cu sprijinul Primăriei Fârtățești prin primarul Nicolae Voicescu și cu ajutorul enoriașilor din parohie și din satele Cuci și Cotești.

Comentarii Facebook


Știri recente