Biserica parohială din Bustuchin – Gorj a fost resfințită

Câteva sute de credincioși au participat astăzi, 8 iulie 2012, la resfințirea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea gorjeană Bustuchin, după cum ne-a menționat Gheorghe Cioiu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei. Slujba de resfințire și Sfânta Liturghie au fost săvârșite de Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor format din 30 de preoți si diaconi. Momentele liturgice au fost prilejuite de finalizarea lucrărilor de renovare și restaurare a sfântului locaș, ridicat in urmă cu aproape 100 de ani, în perioada 1910 – 1917.

La finalul Sfintei Liturghii, IPS Irineu a detaliat principalele învățături reieșite din pericopa evanghelică a acestei duminici (Matei 8, 28 – 34), care relatează minunea vindecării de către Mântuitorul Iisus Hristos a doi demonizați. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a subliniat importanța actului de sfințire a unei biserici în viața creștinilor. „Sfințirea unei biserici este un moment unic în viața unei parohii, reprezentat de însăși importanța actului sfințirii. Pentru că atunci când o biserică este târnosită ea primește calitatea de Casă a lui Dumnezeu, după cum ne spune și Mântuitorul: Casa mea se va numi casă de rugăciune (Matei 11, 13). Adică locul în care noi venim pentru a ne ruga, pentru a sta de vorbă cu Dumnezeu, locul unde suntem botezați și primim în sufletul nostru Preasfânta Treime, devenind astfel moștenitori ai Împărăției Cerurilor”.

Pentru osteneala depusă în renovarea și împodobirea bisericii și a anexelor acesteia, preotul paroh Aurel Fîșcu si alte persoane care s-au implicat în mod deosebit în realizarea sfintei lucrări, au primit Gramate de mulțumire și apreciere din partea Mitropoliei Olteniei.

Comentarii Facebook


Știri recente