Biserica Ortodoxă se va afla mâine în Duminica Izgonirii lui Adam din Rai

Biserica Ortodoxă se va afla mâine, 14 februarie, în Duminica Lăsatului sec de brânză numită și a Izgonirii lui Adam din Rai. În cadrul Sfintei Liturghii se va citi pericopa scripturistică din Evanghelia de la Matei, capitolul 6, versetele 14 – 21.

Mai multe informații a oferit părintele Anghel Chirilă, inspector Arhiepiscopia Bucureștilor: „Evanghelia dinaintea Postului Mare este un veritabil ghid duhovnicesc, o călăuză spirituală în folosul celor care au de gând să urmeze acest urcuș duhovnicesc al postului. Pe cât de scurtă este, pe atât de folositoare și plină de înțelesuri. ‘De veți ierta oamenilor greșalele, ierta-va și vouă Tatăl vostru Cel ceresc. Iar de nu veți ierta oamenilor greșalele lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greșalele voastre’. Astfel debutează această frumoasă pericopă în care accentul cade pe ceea ce trebuie să împlinească creștinul, ca următor al Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos, de-a lungul perioadei sfântului și marelui post. Această Evanghelie ne descoperă, în afară de sensul iertării pe care trebuie s-o acordăm atât celor care ne-au greșit, dar și celor față de care am greșit, ca la rândul nostru să primim această iertare cu toții, de la Dumnezeu”.

Biserica a rânduit pentru fiecare duminică din Postul Mare pericope scripuristice speciale: „Fiecare duminică, prin pericopa Evanghelică prezentată în Sfânta Liturghie are acest caracter pe de-o parte pedagogic, acest caracter învățătoresc, oferindu-ne repere în itinerariul nostru duhovnicesc, dar are și un caracter modelator pentru dobândirea desăvârșirii”, a declarat părintele Anghel Chirilă, pentru TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente