Biserica Ortodoxă sărbătorește astăzi pe Sfânta Mare Muceniță, Tecla

În Biserica Ortodoxă este sărbătorită astăzi, 24 septembrie, Sfânta Mare Muceniță Tecla. Aceasta s-a născut în orașul Iconium, capitala Licaoniei, (Asia Mică) la 420 km de Constantinopol. Aici au propovăduit Onisifor și Sfinții Apostoli Pavel și Barnaba. Sfânta Tecla este numită ‘întocmai cu Apostolii’ datorită râvnei de care a dat dovadă în propovăduirea Mântuitorului Iisus Hristos și a dragostei pentru El.

Sfânta Muceniță a propovăduit pe Domnul Iisus Hristos în Listra, Derbe și până la Antiohia. Pe parcursul propovăduirii sale, Sfânta Mare Muceniță Tecla a suferit multe chinuri și a trăit până la vârsta de 90 de ani într-un munte lângă orașul Seleucia.

Sfânta este cinstită în mod special la Mănăstirea „Sfânta Tecla” din localitatea siriană Maaloula. Mănăstirea se află la o distanță de 50 km nord-est de Damasc, venind dinspre Lebanon. Așezământul Monahal adăpostește mormântul și moaștele Sfintei Mucenițe.

În România, un fragment din moaștele Sfintei Tecla se află la mănăstirea care o are ocrotitoare din localitatea doljeană Predești, la 11 km de Craiova, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente