Biserica Ortodoxă sărbătorește astăzi „Adormirea Maicii Domnului”

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului amintește de momentul plecării Sfintei Fecioare Maria din lumea aceasta. După Răstignirea și Învierea Fiului său, Sfânta Fecioară Maria a trăit sub ocrotirea Apostolului Ioan la ierusalim și Efes. Biblia nu mai spune nimic despre Maica Domnului din momentul coborârii Duhului Sfânt, dar există tradiția că a murit la Ierusalim și a fost înmormântată lângă grădina Ghetsimani. Apostolul Toma n-a fost prezent la înmormântare și a venit după trei zile. A vrut să mai vadă o dată trupul Fecioarei Maria și a deschis mormântul. A găsit, în schimb, mormântul gol.

Despre semnificația Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului Preasfințitul Macarie, Episcopul Europei de Nord, a spus: „Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului își are probabil originea în Ierusalim. În secolul al VI-lea praznicul era larg răspândit în Biserica Răsăriteană bucurându-se de o mare evlavie populară. Sfântul Grigorie de Tours care a călătorit în Orient este primul martor din Apus al Praznicului Adormirii Maicii Domnului în Răsăritul creștin. Data prăznuirii s-a fixat definitiv la 15 august în timpul împăratului bizantin Mauriciu, la sfârșitul secolului al VI-lea. Maica Domnului este prima dintre ființele umane care s-a făcut părtașă îndumnezeirii finale a făpturii”, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…