Biserica Ortodoxa sarbatoreste aducerea moastelor Sf. Mucenic Ignatie Teoforul

Sfantul Ignatie Teoforul a fost al doilea episcop al Antiohiei si ucenic al Sfantului Evanghelist Ioan. Mai multe detalii despre viata Sfantului Mucenic Ignatie Teoforul ne-a oferit pr. profesor Stefan Oprea, de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ‘Sf. Imparati Constantin si Elena’ din Piatra Neamt: ‘Sf. Ignatie a fost mai intai ucenic al Sf. Ioan Evanghelistul, impreuna cu Policarp, episcopul Smirnei. Dupa aceasta, cu sfatul tuturor apostolilor s-a asezat ca episcop al Antiohiei in vremea imparatului Traian, imparat care l-a si condamnat la moarte in arenele romane, fiind sfasiat de lei’.

De asemenea, parintele profesor Stefan Oprea ne-a vorbit si despre martiriul si aducerea sfintelor moaste in Antiohia: ‘Astazi, 29 ianuarie, facem pomenire numai pentru aducerea sfintelor moaste de la Roma la Antiohia. Crestinii din Roma si cei care l-au insotit de la Antiohia au adunat cu grija ramasitele pamantesti ce ramasese nemancate de lei, si le-au pus mai intai cu cinste intr-un loc din afara cetatii, si tot in vremea imparatului Traian aceste sfinte moaste, pentru intarirea si mangaierea credinciosilor din Antiohia, au fost trimise de la Roma la Antiohia. Moastele sfantului au fost puse mai intai in cimitirul din Antiohia, iar pe vremea imparatului Teodosie cel Tanar au fost asezate intr-o biserica din cetate ce purta numele sfantului’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…