Biserica Ortodoxă Română va sărbători Duminica părinților și copiilor

Pe 6 iunie vom sărbători Duminica părinților și copiilor. Conform unei hotărâri din anul 2009 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, prima duminică după 1 iunie este dedicată tuturor mamelor și taților care și-au crescut și își educă urmașii în lumina credinței în Dumnezeu și copiilor acestora.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele lect. Dr. Gheorghe Holbea, Facultatea de Teologie Ortodoxă din București: „Copilul este o expresie a dragostei părinților și el trebuie să crească în atmosfera de libertate, de bucurie și de dragoste. Pentru părinți este important de știut că prima vocație este aceea a părințimii. Ei nu trebuie să neglijeze și nu trebuie să se îngrijească numai de creșterea materială a copiilor, ci și de creșterea omului ce va urma să devină din copil. Întotdeauna trebuie să punem accentul pe creșterea omului după chipul și asemănarea lui Dumnezeu în familie, pentru că familia este mica Biserică de acasă. Ea trebuie să cultive dragostea, noblețea și sfințenia. Toate acestea se cultivă numai în atmosfera Bisericii, prin harul primit din Sfintele Taine ale Bisericii”.

Duminica aceasta, de la ora 17.00, în Sala „Europa Christiana” din Palatul Patriarhiei, familiile preoților din Capitală care au mai mult de patru copii vor primi daruri din partea Arhiepiscopiei Bucureștilor. Vor fi prezente la eveniment 19 familii de preoți și 97 de copii.

Comentarii Facebook


Știri recente