Biserica Ortodoxă Română – un nou număr

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut numărul 2 din 2012 al buletinului oficial al Patriarhiei Române. Revista ‘Biserica Ortodoxă Română’ cuprinde evenimente din țară și din diaspora, studii și apariții editoriale din perioada lunilor mai-august ale acestui an, informează „Ziarul Lumina”.

Publicația se deschide cu textul ‘Preoții se roagă, medicii tratează, însă Dumnezeu dăruiește vindecarea’, cuvânt rostit la 14 mai 2012 de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu prilejul deschiderii Conferinței pastoral-misionare semestriale de primăvară în Aula Magna ‘Teoctist Patriarhul’ a Palatului Patriarhiei din București.

Rubrica ‘Evenimente’ cuprinde evenimentele importante desfășurate în cuprinsul Patriarhiei Române în perioada mai-august 2012. Revista ‘Biserica Ortodoxă Română’ publică și trei studii: ‘Taina Sfântului Maslu – semnificație teologică și existențială’ (diac. Cosmin Pricop), ‘Repercusiuni pe plan triadologic ale învățăturii despre ‘Sofia’ a părintelui Serghei Bulgakov’ (pr. Mihail Burlacu) și ‘Un domnitor, o epocă. 500 de ani de la urcarea pe tron a lui Neagoe Basarab’ (Victor Simion). Buletinul oficial al Patriarhiei Române continuă cu actualități din diaspora ortodoxă românească și activități din rubrica ‘Ortodoxia în dialog’.

Revista publică la ‘Restituiri’ un articol de arhivă semnat de Gala Galaction (pr. Grigorie Pișculescu) cu titlul ‘Aspru adevăr! – dar adevăr’, apărut în ‘Biserica Ortodoxă Română’ nr. 1-2 din 1934. ‘Aparițiile editoriale’ încheie numărul 2 din 2012 al revistei prin enumerarea cărților apărute la Editurile Patriarhiei Române (Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, Editura BASILICA, Editura TRINITAS) în perioada lunilor mai-august.

Comentarii Facebook


Știri recente