Biserica Ortodoxa Romana se pronunta impotriva legiferarii concubinajului

Cu toate ca proiectul de lege privind legiferarea concubinajului isi propune limitarea numarului divorturilor, el incalca normele morale. Concubinajul este un pacat, iar legea concubinajului nu va duce la scaderea divorturilor, ci la distrugerea familiei, a declarat Prea Sfintitului Ciprian Campineanul, episcop vicar patriarhal.

Printre alte efecte negative, legiferarea concubinajului va genera si cresterea numarului copiilor abandonati. Pentru ca principalele cauze, care ii determina pe tineri sa traiasca in concubinaj si genereaza divortul, sunt saracia si lipsa educatiei morale, Biserica Ortodoxa Romana doreste relizarea unor initiative legislative care sa spirijine cu adevarat tinerile familii. De asemenea, Biserica nu poate accepta legiferarea concubinajului, a mai precizat Prea Sfintitului Ciprian Campineanul.

Pozitia Bisericii Ortodoxe Romane este sustinuta si de presedintele Romaniei, Ion Iliescu, care in cadrul Simpozionului international Familia si Viata s-a pronuntat impotriva legiferarii concubinajului ca modalitate de viata a tinerilor.

Initiativa legislativa de modificare a Codului Familiei, prin care se propune si legiferarea concubinajul a fost depusa recent de 3 deputati PSD si un deputat UDMR. Proiectul de lege prevede ca divortul concubinilor, este solutionat de un judecator si o judecatoare, ambii casatoriti.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente