Biserica Ortodoxa Romana se implica pentru a-i ajuta pe alcoolici si toxicomani

O fundatie americana si Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului au lansat un program de tratament a alcoolicilor si toxicomanilor.

Impreuna cu un grup de specialisti americani sustinuti de o fundatie din Statele Unite ale Americii, Asociatia Filantropica Medical Crestina ‘Christiana’, din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului a lansat, la Craiova, Programul ‘Sfantul Dimitrie Basarabov’ de Informare si Tratament pentru Alcoolism si Dependenta de Alte Droguri. S-a luat in calcul infiintarea, la Craiova, a unui centru destinat victimelor alcoolului, in care medici, preoti, psihologi si consilieri sociali ii vor ajuta, consilia si trata pe cei aflati in aceste situatii.

Conform ultimelor statistici, Romania se afla pe locul II in Europa in ceea ce priveste consumul de alcool, peste 66% din romanii cu varste intre 25 si 44 de ani fiind bautori, iar numarul adolescentilor dependenti de alcool este tot mai mare.

Programul ‘Sfantul Dimitrie’ are ca scop desfasurarea unor actiuni de preventie si tratament, anume un program clinic in care se incearca schimbarea stilului de viata, consilierea individuala si de grup.

Comentarii Facebook


Știri recente