Biserica Ortodoxa Romana se implica in prevenirea si combaterea HIV/SIDA si a violentei domestice

Biserica Ortodoxa Romana, Agentia Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internationala, Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania si Organizatia Internationala pentru Caritatea Crestin Ortodoxa au semnat astazi la Palatul Patriarhiei, din Bucuresti, un acord privind derularea unui program de combatere si prevenire a HIV/SIDA si a violentei in familie. Protocolul a fost semnat de PF Parinte Patriarh Teoctist, de insarcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Bucuresti, Thomas Delare, de ministrul Educatiei si Cercetarii, Mircea Miclea si de directorul de operatiuni al Organizatiei Internationale pentru Caritatea Crestin Ortodoxa, Samir Ishak.

Programul ‘Consolidarea initiativelor comunitare de prevenire a HIV/SIDA si a violentei in familie’ este finantat de Guvernul SUA prin intermediul USAID cu doua milioane de dolari si isi propune, in special, educarea tinerilor. In acest sens, vor fi transmise mesaje comunitatii prin intermediul preotilor, al profesorilor de religie si al asistentilor sociali ai BOR.

Referitor la acest program, Pr. Constantin Stoica, purtator de cuvint al Patriarhiei Romane, a declarat pentru Radio Trinitas: ‘Programul ofera, inainte de toate, publicului moduri practice de prevenire a SIDA. Prin preotii BOR si prin profesoprii de religie se doreste constientizarea in comunitatile de credinciiosi a pericolului infestarii cu virusul HIV/SIDA si, in egala masura, se doreste constientizarea pericolului violentei domestice, care de multe ori duce la destramarea a numeroase familii; se intentioneaza ca violenta domestica sa fie prezentata ca o anomalie, care nu se justifica in nici un context. Programul a promovat modelul crestin de familie, in care armonia se construieste pe dragoste, iar nu pe teama – acesta este un slogan al programului’. De asemenea, Pr. consilier C-tin Stoica a vorbit si despre modul in care se va derula programul in eparhiile Bisericii Ortodoxe Romane:’Patriarhia Romana va derula acest program prin eparhiile componente ale BOR, timp de trei ani de zile. Programul se va desfasura in doua etape: pentru inceput in 15 judete (printre care: Iasi, Neamt, Bacau, Constanta, Ialomita, Mehedinti, Dolj, Timis, Bucuresti), urmand ca in cel de-al doilea an programul sa fie extins si in alte judete (Vaslui, Galati, Brasov, Alba, Cluj si Bistrita-Nasaud), pentru a fi apoi dezvoltat in intreaga tara’.

Comentarii Facebook


Știri recente