Biserica Ortodoxa Romana este preocupata de soarta copiilor Romaniei.

Biserica Ortodoxa Romana este preocupata de soarta copiilor Romaniei.

In discursul rostit ieri la reuniunea Grupului la nivel inalt pentru copiii Romaniei, Prea Fericitul Parinte Teoctist – Patriarhul Romaniei a subliniat necesitatea grijei care trebuie avuta fata de copii, deoarece acestia reprezinta sensul existentei noastre si al lumii, al natiunilor, fiind totodata simboluri ale vietii, ale increderii si ale vesniciei omenirii pe pamant.

Potrivit Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist al Romaniei, Biserica este ingrijorata de soarta copiilor, de destinul acestora si constata cu tristete faptul ca multi dintre acestia iau calea strainatatii sau traiesc pe strazi, in conditii foarte grele. Din acest motiv, Biserica Ortodoxa Romana s-a implicat si se implica activ in protectia copiilor abandonati.

Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist a exemplificat activitatea in domeniu promovata la Valea Plopului de Parintele Nicolae Tanase care conduce unul dintre cele mai importante proiecte ale Bisericii pentru protectia copiilor.

De asemenea, in discursul Prea Fericirii Sale, Intiistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane a tinut sa multumeasca in mod special fostului raportor pentru Romania al Parlamentului European, baroneasa Emma Nicholson, pentru sustinerea cauzei copiilor din Romania.

Comentarii Facebook


Știri recente