Biserica Ortodoxa Romana considera ca extinderea Uniunii Europene reprezinta o lucrare epocala in viata omenirii.

Biserica Ortodoxa Romana considera ca extinderea Uniunii Europene reprezinta o lucrare epocala in viata omenirii, desi in Constitutia noii Europe nu s-au facut referiri la radacinile crestine ale continentului european.

Intr-un interviu acordat la data de 17 aprilie 2005 Domnului Joseph Lorent – Redactor Sef la jurnalul ‘Luxemburger Wort’ si Secretar general al Consiliului Presei din Marele Ducat de Luxemburg, Prea Fericitul Parinte Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a evidentiat faptul ca odata cu semnarea de catre Autoritatile de Stat romane a Tratatului de aderare, tara noastra a adus la Luxembourg spiritul de deschidere, de dialog si de ecumenism crestin, trasatura ce caracterizeaza pe romani, in general, si Biserica Ortodoxa Romana, in special.

Prea Fericirea Sa a mentionat ca Biserica Ortodoxa Romana a sprijinit integrarea europeana a Romaniei in mod oficial, prin semnarea, in anul 2000, a unui Apel pentru integrarea europeana a tarii noastre.

Totodata, Intiistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane a tinut sa evidentieze ca romanii, vor aduce in Europa Unita valorile lor distincte, valorile spirituale specifice Romaniei, in care Biserica a avut un rol covarsitor de-a lungul anilor, pastrand vie aceasta legatura dintre social, cultural si politic, pe de o parte, si spiritual, pe de alta parte.

Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist al Romaniei considera regretabil faptul ca in Constitutia Uniunii Europene nu s-a facut nici o referire la crestinism, insa apreciaza ca aceasta idee exista prin valorile democratiei, prin valoarea libertatii popoarelor, a culturilor si prin valorile de intrajutorare intre oameni.

In cadrul aceluiasi interviu, Prea Fericirea Sa a mai evidentiat si bunele relatii care exista in tara noastra de aproape 1000 de ani intre romani si alte nationalitati, precum si intre ortodocsi si cei de alte credinte.

Comentarii Facebook


Știri recente