Biserica Ortodoxă Română celebrează astăzi, 22 august, „Duminica românilor migranți’

Conform hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 25-26 februarie 2009, în Patriarhia Română a fost instituită „Duminica românilor migranți”, celebrată în prima duminică după data de 15 august, în fiecare an. Astfel, astăzi, 22 august, în toate parohiile și mănăstirile, în timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de mulțumire, de cerere și de ajutor pentru înmulțirea dragostei între membrii familiei plecați din România și cei rămași acasă.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis, de asemenea, un mesaj, intitulat „Când ne aflăm în străinătate să nu ne înstrăinăm de noi înșine!”în care precizează că prin instituirea „Duminicii românilor migranți” se arată grija spirituală a ierarhilor Bisericii față de fiii și fiicele sale duhovnicești, plecați din diferite motive în afara granițelor țării. De asemenea, Preafericirea Sa a mulțumit tuturor românilor din diaspora care i-au ajutat pe cei afectați de inundațiile produse în țara noastră, după cum se mai arată în mesaj.

La Catedrala Patriarhală, mesajul Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române a fost citit de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente