Biserica Ortodoxa Romana (BOR) se opune categoric legalizarii prostitutiei

Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a declarat, joi, la Cluj, ca legalizarea prostitutiei constituie o forma de promovare a pacatului, cu care Biserica nu poate fi de acord. Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane a luat pozitie fata de faptul ca reprezentantii vietii medicale si ai Guvernului s-au intilnit, miercuri, la Snagov, pentru a analiza problema legalizarii prostitutiei. Patriarhul B.O.R. a precizat ca Biserica Ortodoxe Romana nu va accepta niciodata legalizarea prostitutiei, atata vreme cit este datoare sa promoveze valorile crestine.

Prostitutia este un subiect de morala si Biserica nu poate fi niciodata de acord cu legalizarea pacatului, afirma in acelasi sens purtatorul de cuvint al Patriarhiei Romane, parintele Costel Stoica. El completeaza ca Biserica condamna pacatul si nu pe pacatos. Ar fi bine daca s-ar lua in calcul cauzele, in principal saracia, iar nu efectele, spune parintele Stoica. Potrivit purtatorului de cuvint al Patriarhiei, argumentul vizand o crestere a veniturilor la bugetul de stat prin eventuala legalizare a prostitutiei este irelevant, intrucat fiinta umana nu poate fi subiect de tranzactii economice sub nici o forma. Acest lucru este degradant pentru om, iar statul insusi ar deveni proxeneta, pledeaza Stoica.

Reprezentanti ai sistemului sanitar au discutat, miercuri, la Snagov, despre o eventuala legalizare a prostitutiei, pe fondul cresterii numarului de cazuri de boli cu transmisie sexuala (BTS). Premierul Adrian Nastase i-a intrebat pe directorii de spitale si pe medicii prezenti la dezbatere daca sunt de acord cu legalizarea prostitutiei, avind in vedere inmultirea cazurilor de BTS. Cei prezenti s-au pronuntat, in majoritate, in favoarea legalizarii prostitutiei. Intrebarea premierului a aparut dupa ce ministrul Sanatatii, Daniela Bartos, a prezentat un raport privind evolutia starii de sanatate a populatiei, potrivit caruia – printre altele – numarul cazurilor de BTS inregistrate a crescut considerabil.

Sifilisul are o tendinta de crestere pe fondul liberei circulatii a persoanelor, a lipsei unui control medical periodic, dar si a exacerbarii prostitutiei, a afirmat Daniela Bartos. Ministrul sustine ca la nivel national, numarul cazurilor aparute anual este aproape dublu fata de anul precedent.

In urma raspunsului afirmativ al medicilor, Premierul Nastase a afirmat ca discutia pe aceasta tema ar trebui reluata.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente