Biserica Ortodoxă prăznuiește mâine Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul

Biserica Ortodoxă prăznuiește mâine Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, cel despre care Mântuitorul Iisus Hristos a spus că este mai presus decât toți proorocii. Ioan Botezătorul a locuit în pustie și l-a propovăduit pe Mesia conaționalilor săi, spunându-le: „Pocăiți-vă căci s-a apropiat Împărăția Cerurilor”. Moartea prorocului a fost hotărâtă de regele Iudeei, Irod Antipa, la una din serbările zilei sale de naștere, în cetatea Sevastiei.

Salomeea, fiica concubinei regelui Irod, a cerut capul Sfântului Ioan Botezătorul, la îndemnul mamei sale. Deoarece promisese de față cu mesenii că-i va da Salomeei tot ceea ce îi va cere, regele Irod a ordonat să fie ucis Sfântul Ioan prin decapitare.

Fiu al lui Zaharia preotul și al cuvioasei Elisabeta, ruda Sfintei Fecioare Maria, Sfântul Ioan Botezatorul, numit de tradiție ‘Îngerul Pustiei’, este cel care l-a Botezat pe Mântuitorul în râul Iordan.

Sărbătoarea Tăierii capului Sfântului Ioan Botezatorul este prăznuită în fiecare an la 29 august când se ține post, în popor fiind numită Sântion de toamnă.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…