Biserica Ortodoxă prăznuiește mâine Nașterea Maicii Domnului

Credincioșii ortodocși prăznuiesc mâine, 8 septembrie, Nașterea Maicii Domnului. Cunoscută în popor ca Sfânta Măria Mică, este cea mai mare sărbătoare a începutului de an bisericesc. Ea marchează evenimentul nașterii de către Sfânta Ana a Preasfintei Fecioare Maria, cea care avea să fie Născătoare de Dumnezeu.

Mai multe informații despre semnificația praznicului a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele profesor Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București: „În primul rând, este primul praznic al anului bisericesc care începe la 1 septembrie. Întreg anul bisericesc este pus sub ocrotirea Maicii Domnului. A doua semnificație este împlinirea unei rugăciuni. A fost o rugăciune stăruitoare și fierbinte a bătrânilor Ioachim și Ana, sfinți și drepți așa cum sunt ei cinstiți de către Biserică. Tăria credinței lor s-a manifestat în această rugăciune care a fost împlinită. A treia semnificație rezidă în așteptarea cu nădejde în Dumnezeu. Orice rugăciune trebuie însoțită de multă nădejde și făcută cu răbdare pentru că ajutorul lui Dumnezeu vine la vreme potrivită”.

„În această zi de 8 septembrie, întreaga Biserică prăznuiește pe Maica vieții, prăznuiește Nașterea Maicii Domnului din dumnezeieștii părinți Ioachim și Ana. Totodată această sărbătoare ne pregătește pentru bucuria cea mare a întrupării Fiului lui Dumnezeu, fiindcă acum sărbătorim nașterea cele care va naște pe pruncul dumnezeiesc, pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos”, a spus părintele consilier Nicolae Dascălu, după cum ne informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente