Biserica Ortodoxa praznuieste astazi pe Sfintii Apostoli Petru si Pavel.

Sfantul Petru a fost chemat la apostolat impreuna cu fratele sau, Sfantul Andrei, de Insusi Mantuitorul Iisus Hristos. Cel mai in varsta dintre discipoli, Petru L-a insotit pe Mantuitorul in toti cei 3 ani de activitate si a fost conducatorul primei comunitati crestine. A fost persecutat si a murit ca martir la Roma, in anul 67 dupa Hristos. Dupa Pogorarea Duhului Sfant, Sfantul Apostol Petru a propovaduit Evanghelia in Palestina si mai multe provincii din Asia Mica, primindu-si sfarsitul la Roma prin rastignire pe cruce in anul 67. De la el ne-au ramas doua Epistole sobornicesti in canonul Noului Testament.

Sfantul Pavel a fost initial persecutor al crestinilor, insa s-a convertit in mod miraculos, devenind un fervent aparator al invataturii Mantuitorului.Supranumit si ‘Apostolul neamurilor’, Sfantul Apostol Pavel a intreprins mai multe calatorii misionare, fiind apostolul cu cea mai mare si mai fructuoasa misiune evanghelizatoare. Sfantul Pavel a murit la Roma prin decapitare in aceeasi zi cu Apostolul Petru.

Despre importanta celor doi sfinti ne-a vorbit Parintele Profesor Doctor Ion Popescu – Decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Pitesti: ‘Nota definitorie a celor doi Sfinti Apostoli este faptul ca au fost plini de Duhul Sfant prin adeziunea lor totala fata de Soarele Hristos. Prezenta ipostatica a Mantuitorului Hristos prin Duhul Sfant in ei i-a facut netematori in fata mortii, pentru ca ei au constientizat ca a-si da viata pentru Hristos reprezinta lucrul cel mai important. De aici se vede si disponibilitatea de a-si darui viata pentru Domnul nostru Iisus Hristos.’

Comentarii Facebook


Știri recente