Biserica Ortodoxa praznuieste astazi pe Sfanta Mironosita si intocmai cu Apostolii Maria Magdalena

Supranumele de Magdalena se pare ca i s-a dat de la Magdala sau Magdalum, un castel situat langa Lacul Genisaret, numit si Marea Galilee. Cand Mantuitorul Hristos si-a inceput activitatea de propovaduire a Evangheliei, Maria Magdalena era posedata de 7 duhuri rele, dar Domnul a vindecat-o.

Maria Magdalena L-a insotit pe Mantuitorul pretutindeni, chiar si in timpul patimilor.

Ea face parte din randul femeilor mironosite care au mers la mormantul Domnului nostru Iisus Hristos pentru a unge cu aromate trupului celui mort. De asemenea Maria Magdalena este prima careia i se arata Mantuitorul Hristos dupa Inviere, fiind si cea dintai vestitoare a Invierii Lui.

Exista pareri potrivit carora Maria Magdalena este aceeasi persoana cu femeia pacatoasa care a uns cu mir picioarele Domnului nostru Iisus Hristos pe cand se afla in casa lui Simon Leprosul sau ca ar fi fost Maria, sora lui Lazar din Betania.

Conform unei traditii, dupa Inaltarea la cer a Mantuitorului Hristos, Sfanta Maria Magdalena a mers sa vesteasca Evanghelia la Roma, apoi la Efes, insotindu-l pe Sfantul Ioan Evanghelistul.

O mana a Mariei Magdalena se pastreaza ca sfinte moaste la Sfantul Munte Athos.

Comentarii Facebook


Știri recente