Biserica Ortodoxa praznuieste astazi Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul

Sfantul Ioan Botezatorul este ultimul si cel mai mare dintre proorocii Vechiului Testament, el fiind Inaintemergatorul Domnului nostru Iisus Hristos si cel care L-a botezat in raul Iordan.

Potrivit Evangheliei Sfantului Apostol Luca, s-a nascut din parinti care nu puteau avea copii, preotul Zaharia si Elisabeta. In urma rugaciunilor staruitoare de a avea copii, Dumnezeu i-a binecuvantat prin trimiterea Sfantului Arhanghel Gavriil care s-a aratat in Templul din Ierusalim preotului Zaharia, vestindu-i nasterea Sfantului Ioan. Pentru ca Zaharia nu a crezut ca el si sotia sa, care erau in varsta , ar mai putea avea copii, a fost pedepsit de Dumnezeu cu mutenia , pana la nasterea Inaintemergatorului, cand la intrebarea rudelor ce nume sa puna copilului, el a scris pe o tablita ca numele lui este Ioan. Imediat si-a recapatat glasul, profetind ce se va intampla cu copilul.

Sfantul Ioan Botezatorul este considerat de Biserica Crestina Inaintemergatorul Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, iar dupa cuvantul Domnului este ‘cel mai mare om nascut din femeie, dar cel mai mic in imparatia cerurilor.’ El a fost omaorat prin decapitare la porunca tetrarhului Galileii, Irod Antipa.

Comentarii Facebook


Știri recente