Biserica Ortodoxa praznuieste astazi Acoperamantul Maicii Domnului

Sarbatoarea Acoperamantul Maicii Domnului a fost instituita in amintirea unei minuni intamplate in Biserica Maicii Domnului din Constantinopol. Minunea a avut loc in timpul imparatului Leon Inteleptul (886-911), cand Fecioara Maria s-a aratat Sfantului Andrei, ca ocrotitoare si mijlocitoare a crestinilor.

In Iasi sunt doua locasuri de inchinare care poarta hramul Acoperamantul Maicii Domnului.

Biserica ‘Acoperamantul Maicii Domnului’ de la Spitalul de Recuperare din Iasi isi va serba astazi hramul. Aceasta biserica a fost construita pentru alinarea sufleteasca atat a celor bolnavi, cat si pentru elevii Centrului Scolar Nr.2, unde invata copii cu deficiente neuromotorii. Sfintirea locului s-a facut in ziua de 29 iunie 1992, sfantul locas fiind terminat in primavara anului 1998. Intrucat sfintirea s-a facut la 21 mai din acel an, biserica a primit si un al doilea hram: Sfintii Imparati Constantin si Elena.

Sarbatoarea Acoperamantul Maicii Domnului este prilej de praznuire si la capela de la Galata.

In anul 1853 se infiinta la Galata un azil pentru batrani. Totodata s-a construit acolo si o capela cu hramul Acoperamantul Maicii Domnului, pentru mangaierea sufleteasca a celor internati in acel asezamant. In timpul dictaturii comuniste a fost inchisa si ajunsese intr-o stare totala de degradare. Intre anii 1993-1995 s-au efectuat lucrari de restaurare, capela fiind resfintita la 20 iulie 1995.

Comentarii Facebook


Știri recente