Biserica Ortodoxa pomeneste maine pe Sfantul Mare Mucenic Teodor Tiron.

Sfantul Mare Mucenic Teodor Tiron a trait in secolul III dupa Hristos, fiind recrut in armata romana. La porunca imparateasca de a cinsti pe zeii romani , Sfantul a marturisit ca este crestin si intra in templu si da foc idolilor. A fost arestat si supus la chinuri, fiind ars de viu in anul 304.

Printre lacasurile de cult care-si sarbatoresc maine hramul se numara si Biserica ‘Sfintii Teodori’ din Iasi. Desi aceasta biserica a fost greu incercata de-a lungul timpului, exista sperante ca lacasul sa fie consolidat in perioada imediat urmatoare, dupa cum ne-a marturisit parintele paroh Teodor Mera:

‘Enoriasii doresc foarte mult ca aceasta biserica sa intre in reparatii capitale. Atat consolidari la temelie, cat si celelalte care se pot rezolva. Speram ca Sfintii Teordori si mila lui Dumnezeu ne vor da binecuvantare sa fim vrednici sa implinim aceste lucruri.’

Parintele paroh a mai adaugat printre proiectele de viitor si acela de a picta biserica.

La biserica ‘Sfintii Teodori’ se va savirsi in aceasta dupa amiaza, de la ora 17, slujba vecerniei, iar miine dimineata se va oficia Slijba Sfintei Liturghii.

Comentarii Facebook


Știri recente