Biserica Ortodoxa din Etiopia a pornit o campanie de prevenire si combatere a infectarii cu HIV-SIDA.

Biserica Ortodoxa din Etiopia a pornit o campanie de prevenire si combatere a infectarii cu HIV-SIDA. La acest program contribuie in mod esential organizatia Caritatea Internationala Crestin Ortodoxa, cu sprijinul financiar al Agentiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID). Etiopia este a treia tara din lume ca numar de bolnavi de SIDA, in ciuda faptului ca este o tara cu veche traditie crestina. De altfel, Patriarhul Ortodox Etiopian, Prea Fericitul Abune Paulos, a spus ca Biserica singura nu poate face aproape nimic pentru oprirea proliferarii acestei boli.

Campania organizata de Biserica va costa aproximativ 6 milioane de dolari, si se spera ca pana in 2006 sa se acorde ajutor unui numar de 9000 de copii orfani si aflati in situatii de vulnerabilitate pentru infectarea cu HIV. Programul mai prevede infiintarea de spitale aflate sub administrarea Bisericii Ortodoxe si distribuirea de medicamente pentru bolnavii de SIDA. Biserica Ortodoxa este considerata cea mai eficienta institutie care poate lupta impotriva SIDA in Etiopia, datorita faptului ca in aceasta tara activeaza 500.000 de preoti, diaconi si monahi, in aproximativ 35.000 de biserici.

Conform estimarilor, in Etiopia traiesc aproximativ 2.200.000 de oameni bolnavi de SIDA, dintre care 250.000 sunt copii sub 5 ani. Pana acum, aproximativ 1.200.000 de copii din aceasta tara africana au ramas orfani datorita maladiei.

Comentarii Facebook


Știri recente