Biserica Ortodoxa a Greciei a donat Episcopiei Ortodoxe a Covasnei si Harghitei legume si fructe in valoare de 2,5 miliarde de lei.

Produsele ce au fost donate Episcopiei Ortodoxe a Covasnei si Harghitei vor ajunge la spitalele, centrele de plasament, casele de batrani si la cele mai sarace familii din cele doua judete: Covasna si Harghita.

Ieri, 18 octombrie, a sosit la Miercurea Ciuc un prim transport constand in peste 200 de tone de cartofi si aprox. 70 de tone de piersici, care au fost duse la o fabrica de conserve pentru prelucrare. Prea Sfintitul Ioan, Episcopul Covasnei si Harghitei, a declarat ca atat legumele, cat si conservele de fructe vor ajunge in spitale sau in alte institutii care pot face economii substantiale in aprovizionarea de iarna.

In zilele urmatoare, din Grecia vor mai sosi alte transporturi cu legume si fructe care vor fi valorificate, urmand ca din banii obtinuti sa se achizitioneze produse alimentare de baza ca: ulei, zahar sau faina. Acestea vor fi distribuite cu prioritate spitalelor si caselor de batrani.

Comentarii Facebook


Știri recente