Biserică nouă la Miercurea Sibiului, Protopopiatul Săliște

În orașul sibian se va construi o biserică nouă, pe un teren atribuit de primărie Parohiei Miercurea Sibiului II, Protopopiatul Săliște, informează „Ziarul Lumina”. Piatra de temelie a fost așezată de un sobor de preoți condus de Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Evenimentul a avut loc în după-amiaza zilei de duminică, 3 octombrie, și a fost o sărbătoare pentru comunitatea din orașul situat la 30 de kilometri de Sibiu. Lăcașul de cult va avea hramul ‘Adormirea Maicii Domnului’ și va fi construit pentru credincioșii Parohiei Miercurea Sibiului II, într-o zonă a localității unde nu mai există alt lăcaș de cult. La eveniment au fost prezenți credincioșii ambelor parohii din orașul sibian, precum și primarul Ioan Troancă și preoții de la parohiile din împrejurimi. După oficierea slujbei de sfințire a locului, a pietrei de temelie și așezarea acesteia pe locul unde va fi altarul, Înalt Preasfințitul Mitropolit Laurențiu a vorbit celor prezenți despre istoricul moment pentru comunitatea de credincioși ortodocși din oraș. ‘A deveni ctitor înseamnă a-ți înscrie numele pe veci într-o lucrare care va vorbi despre tine atunci când nu mai ești pe pământ. Casele pe care le construim și le lăsăm copiilor nu știm ce se va întâmpla cu ele. Dar suntem siguri că, dacă participăm la ridicarea unei biserici, numele nostru nu va fi șters niciodată din cartea vieții. Fiecare cărămidă pe care o punem la această zidire va avea imprimat numele nostru’, a spus Părintele Mitropolit.

Sprijinul autorităților

Preotul paroh a mulțumit celor care au sprijinit inițiativa de a construi o nouă biserică în Miercurea Sibiului, soborului de preoți și credincioșilor pentru prezență și a oferit IPS Laurențiu o icoană pe sticlă. A urmat cuvântul primarului din orașul sibian, care și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini construirea bisericii cu ajutorul Consiliului local. Alături de Mitropolitul Ardealului, între preoții slujitori s-au aflat consilierul cultural al Arhiepiscopiei Sibiului, părintele Savu Popa, și protopopul de Săliște, părintele Ioan Ciocan. Lucrările de construcție la noul lăcaș de cult vor începe în viitorul apropiat. ‘În drumul deloc ușor pe care îl pornește parohia noastră odată cu începerea zidirii noului lăcaș de cult, am considerat că Maica Domnului este cea mai de preț ajutătoare și ocrotitoare pe acest drum. La sfârșitul acestui drum, bucuria noastră va fi fără margini, va fi deplină’, a spus părintele paroh Ioan Topârceanu.

Comentarii Facebook


Știri recente