Biserica nouă din Dobricel a fost resfințită

Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, a săvârșit duminică, 10 iulie, slujba de resfințire a bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Dobricel, județul Bistrița-Năsăud, după cum ne informează Radio Renașterea. Construit între anii 1938-1942, lăcașul a mai trecut prin lucrări de renovare în jurul anului 1978, lucrări binecuvântate de Arhiepiscopul Teofil Herineanu. În ultima perioadă, însă, deteriorarea edificiului a cerut o restaurare amplă, demarată în urmă cu trei ani, prin grija preotului paroh Dănuț Vidican.

„Din 2008 până astăzi am început o renovare totală a bisericii, care a însemnat schimbarea sistemului de iluminat, reparația pereților, pictură nouă, vopsirea exteriorului bisericii, construirea unui altar de vară. Pictura bisericii este realizată în tempera, de un pictor din Gherla”, a detaliat părintele Dănuț Vidican. Toate aceste intervenții au fost binecuvântate duminică, de Preasfințitul Vasile Someșanul, slujba fiind urmată de Sfânta Liturghie arhierească.

În această biserică se oficiază în prezent sfintele slujbe pentru credincioșii din satul Dobricel, dar tot aici există o biserică din lemn monument istoric, veche de peste două secole. De altfel, preotul Dănuț Vidican a amintit de dorința sa de a demara lucrările de restaurare a locașului în cursul anului viitor: „Proiectul meu de suflet este cu bisericuța monument istoric din sat, care necesită lucrări serioase de renovare, mai ales la acoperiș. Sper ca la anul să putem reface această biserică”.

Biserica monument istoric din Dobricel a fost ridicată din lemn, în anul 1754, iar în prezent are nevoie de reparații urgente.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…