Biserica noua a Manastirii Sihastria poarta hramul Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla.

Sfanta Teodora este in primul rand hramul bisericii noi din incinta Manastirii Sihastria, biserica ce a fost ridicata intre anii 1994-1997 si care a fost sfintita in ziua de 12 octombrie 1997 de un sobor de preoti in frunte cu Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol.

La Sihla se afla pestera unde Sfanta Teodora a trait treizeci de ani, la sfarsitul secolului al XVII-lea. Acelasi hram il poarta si schitul din Codrii Pascanilor.

Dupa cum a declarat Prea Cuviosul Parinte Staret, Arhimandritul Victorin Oanele, la Manastirea Sihastria, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiata de Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si Prea Sfintitul Casian, Episcop al Dunarii de Jos, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi: ‘Manastirea Sihastria e pe Valea Secului. Are hramul Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla. Maine vse va savarsi Sfanta Liturghie in cinstea Sfintei Cuvioase Teodora de catre un sobor de preoti si diaconi in frunte cu Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si Prea Sfintitul Casian, Episcopul Dunarii-de-Jos.’

Comentarii Facebook


Știri recente