Biserica monument istoric „Sfânta Ana” din Coruia, județul Maramureș, a fost resfințită

Biserica monument istoric „Sfânta Ana” din localitatea Coruia, județul Maramureș, a fost resfințită astăzi, 12 decembrie, în urma lucrărilor de restaurare. Slujba de târnosire a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, informează TRINITAS TV. Preasfinția Sa a oficiat apoi Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în noua biserică de zid a parohiei, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul s-a arătat bucuros pentru grija și atenția care se acordă acestei biserici monument istoric: „De anul acesta, după slujba de resfințire, părintele Augustin, parohul bisericii dorește să săvârșească slujbele din sărbătorile de peste săptămână în biserica monument istoric pentru conservarea pe mai departe.”

Biserica din lemn monument istoric „Sfanta Ana” din localitatea Coruia, a fost ridicată în anul 1874. Cu prilejul resfințirii, părintele paroh a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor, iar cei care au sprijinit lucrările de renovare au primit diplome de recunoștință.

La sfintele slujbe au participat sute de credincioși, alături de oficialități centrale și locale. Răspunsurile liturgice au fost date de corul bisericii Parohiei Coruia.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…