Biserica monument istoric a Mănăstirii Hadâmbu a fost astăzi resfințită

În cadrul evenimentelor prilejuite de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, biserica monument istoric a Mănăstirii Hadâmbu, din județul Iași, a fost resfințită astăzi, 11 octombrie, informează postul de radio al Patriarhiei Române. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, și cu Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. La eveniment au participat credincioși din toate zonele țării.

După slujba de sfințire a fost oficiată Sfânta Liturghie, în cadrul căreia Preasfințitul Vincențiu a rostit un cuvânt de învățătură, vorbind credincioșilor despre mesajul pericopei evanghelice de astăzi. La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Teofan adresat un cuvânt celor prezenți, în care a făcut o paralelă între semnificațiile evangheliei din aceasta duminică și resfințirea bisericii Mănăstirii Hadâmbu.

Pe lângă resfințirea bisericii vechi a Mănăstirii Hadâmbu, astăzi s-a marcat și împlinirea a 350 de ani de la atestarea documentară a sfântului lăcaș. Cu acest prilej, au fost prezentate două lucrări omagiale apărute la Editura „Doxologia” a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. La final, părintele Nicodim Gheorghiță, starețul Mănăstirii Hadambu, a arătat care este importanța evenimentului de astăzi pentru obștea monahală de aici.

Comentarii Facebook


Știri recente