Biserica mică a Mănăstirii Sf. Gheorghe-Prisaca din Craiova a fost resfințită

Aproape două sute de credincioși s-au aflat pe 21 aprilie 2012 la Mănăstirea „Sf. Gheorghe – Prisaca”, situată pe cea mai înaltă colină de lângă Craiova, pentru a participa la resfințirea bisericii mici a cinstitului așezământ monahal, după cum ne-a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei. Evenimentul a marcat încheierea lucrărilor de refacere a picturii interioare a sfântului locaș. Slujba de resfințire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de către un sobor de preoți și diaconi, condus de Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei.

„În această mănăstire, am sfințit pictura cea nouă a bisericii care de astăzi devine paraclis, o biserică mai mică, pe lângă cea mare. Această bisericuță ne amintește de ostenelile călugărești ale înaintașilor noștri, de vrednicia ierarhilor, a mitropolitului Firmilian care a zidit această biserică, și a tuturor celor care au continuat această sfântă lucrare”, a precizat IPS Părinte Mitropolit Irineu.

Mănăstirea „Sf. Gheorghe – Prisaca” a fost ridicată în anul 1950 în zona cunoscută sub numele „Viile Prisaca”, pe cea mai înaltă colină de lângă Craiova. Deoarece biserica cea mică a așezământului monahal devenise neîncăpătoare pentru numărul credincioșilor, în ultimii ani a fost ridicată o nouă biserică. Lucrările de construcție au început în anul 1998 și au fost încheiate în anul 2010, de praznicul Sfântului Ierarh Nicolae, când sfântul lăcaș a fost sfințit de IPS Părinte Mitropolit Irineu.

Comentarii Facebook


Știri recente