Biserica Maternității Polizu își va prăznui hramul

Credincioșii din București sunt așteptați joi, 27 mai, în ziua de pomenire a Sfântului Ioan Rusu, să participe la hramul Bisericii Maternității Polizu. La Sfânta Liturghie arhierească va fi prezent și renumitul protopsalt grec Theodor Vassilikos.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Nicolae Gheorghe, de la Biserica Maternității Polizu: „Cu acest prilej credincioșii din tot Bucureștiul sunt invitați la un pelerinaj duhovnicesc spre cinstirea Sfântului Ioan Rusu. Pelerinajul va debuta pe data de 26 mai, seara, la ora 17:00 cu slujba Privegherii, la care avem invitat special un protopsalt din Grecia, Ahileas Haldeakis care va conduce strana dreapta, alături de o parte din corul de protopsalți de la Patriarhie. Pe data de 27 mai, dimineața, la ora 9:00 se va oficia Slujba Sfintei Liturghii arhierești, invitat fiind Preasfințitul Părinte Varsanufie, iar strana dreapta va fi condusa de protopsaltul Theodor Vassilikos”.

Tot cu prilejul hramului, în seara zilei de 27 mai, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei va avea loc un concert de muzică religioasă, care îl va avea ca invitat principal pe Theodor Vassilikos. Piatra de temelie a Bisericii Maternității Polizu a fost pusă în 2003.

Biserica Maternității „Polizu” din București mai poartă și hramul „Acoperământul Maicii Domnului”.

Comentarii Facebook


Știri recente