Biserica Mănăstirii vrâncene Mușinoaele în haine de sărbătoare

Peste 5000 de credincioși au participat la sfințirea noului lăcaș de cult cu hramul Adormirea Maicii Domnului ridicat în incinta Mănăstirii vrâncene Mușinoaele. Slujba de târnosire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, după cum ne informează TRINITAS TV. Împreună cu un sobor de preoți și diaconi, ierarhul a oficiat apoi și Sfânta Liturghie.

„O mănăstire vestită zidită prin strădania Sfântului Teodosie (de la Brazi) ale cărui sfinte moaște le-am adus aici spre închinare. A avut un trecut frumos, cu viețuire călugărească ca a îngerilor, și iată, cu ajutorul Bunului Dumnezeu a renăscut, a fost rezidită și acum o vedem în toată splendoarea ei”, a precizat, în cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfințitului Părinte Epifanie.

Cunoscut, la început, sub numele de „Schitul Poiana Mărul cu Părul”, așezământul monahal de la Mușinoaele a fost închis în perioada comunistă, fiind redeschis după 1990. Din anul 2002 și până în prezent, au fost ridicate două paraclise, stăreția, chilii și anexe gospodărești, dar și lăcașul de cult sfințit duminica aceasta.

În ciuda vremii caniculare, credincioșii au venit în număr impresionant la sfintele slujbe înfruntând și distanța până la mănăstire, cea mai apropiată localitate fiind la 20 de km. Aceștia s-au putut închina și la moaștele Sfântului Ierarh Mucenic Teodosie de la Brazi, ctitorul Mănăstirii Mușinoaele.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, starețului Mănăstirii, dar și unor binecredincioși care au sprijinit așezământul le-au fost acordate diplome și distincții de vrednicie.

Comentarii Facebook


Știri recente