Biserica Mănăstirii Stavropoleos va fi resfințită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel

La Sărbătoarea Sfânta Treime Mănăstirea Stavropoleos din Capitală va îmbrăca haine de sărbătoare. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va resfinți lăcașul de cult și va oficia aici Sfânta Liturghie. Biserica mănăstirii a fost sfințită ultima dată în anul 1940.

„Se săvârșește această slujbă după 72 de ani de la resfințirea care a avut loc în anul 1940 când a fost redeschisă biserica după ce a fost închisă la secularizare. Am pregătit pentru acest eveniment o medalie de argint cu imaginea mănăstirii, iar pe spatele medaliei este reprezentat Sfântul Iustin Martirul și Filosoful, ocrotitorul rânduit de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la redeschiderea mănăstirii în anul 2008”, a precizat pentru TRINITAS TV Monahia Mihaela Luchian, Stareța Mănăstirii Stavropoleos din Capitală.

Mănăstirea datează din anul 1724 și în ultimii 21 de ani a fost restaurată.

„Biserica a fost consolidată, s-a schimbat acoperișul, s-a făcut un canal perimetral în jurul bisericii, a fost restaurată și în interior, pictura a fost restaurată, iconostasul și clădirea din incintă a fost restaurată, începând bineînțeles, cu lucrările de consolidare. De asemenea, au fost amenajate spații astfel încât așezământul să redevină mănăstire cum a fost odinioară și vorbim aici de o colecție de obiecte vechi bisericești, de o bibliotecă care a adunat în acești 21 de ani 11.000 volume dintre care 500 de volume sunt manuscrise și carte veche”, a mai precizat Maica Stareță.

Mănăstirea Stavropoleos îi are ocrotitori pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, pe Sfântul Iustin, Martirul si Filosoful, Sfântul Ierarh Atanasie și Sfântul Mucenic Haralambie.

Comentarii Facebook


Știri recente