Biserica Mănăstirii Snagov va fi resfințită de Patriarhul României

Biserica Mănăstirii Snagov, cel mai vechi așezământ monahal din Arhiepiscopia Bucureștilor, va fi resfințită pe 26 septembrie 2012. Mănăstirea își serbează în această zi și cel de-al doilea hram „Sfântul Voievod Neagoe Basarab”. Slujba de târnosire va fi oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu un sobor de ierarhi din Mitropolia Munteniei și Dobrogei, informează TRINITAS TV.

În anul 2008, pe lângă hramul istoric, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, așezământul monahal a mai primit încă două hramuri.

‘Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a acordat acestei mănăstiri două hramuri noi: Sfântul Voievod Neagoe Basarab – 26 septembrie, iar pe 27 septembrie, Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, cel care a fost starețul mănăstirii între anii 1694 – 1705’, a spus Protosul Varahiil Bănățeanu, starețul Mănăstirii Snagov.

Mănăstirea Snagov a fost atestată documentar în anul 1408. În 1517 Sfântul Voievod Neagoe Basarab rezidește din temelii biserica așezământului. Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a declarat anul 2012 an comemorativ al Sfântului Voievod Neagoe Basarab în eparhiile Mitropoliei. Hotărârea a fost luată în contextul împlinirii, anul acesta, a 500 de ani de la întronizarea sa ca domn al Țării Românești.

Comentarii Facebook


Știri recente