Biserica Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit azi hramul

Peste 5.000 de credincioși au participat astăzi, 13 mai, la hramul Mănăstirii Neamț. Conform tradiției, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un impresionant sobor de ierarhi, preoți și diaconi, informează Radio TRINITAS.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej Înaltpreasfințitul Teofan a spus: „Viața noastră trebuie să fie viață în Duhul Sfânt. Să mărturisim taina pocăinței spre iertarea păcatelor, să mărturisim taina suferinței lui Hristos care să devină izvor de putere în taina suferinței crucii noastre. Să ne ajute Dumnezeu ca binecuvântarea pe care Mântuitorul Iisus Hristos a făcut-o lumii în momentul în care se Înălța la cer să fie prezentă permanent în inimile noastre. Fie ca ea să se prelungească prin noi ca martori ai morții, Învierii și Înălțării Domnului Hristos și în perspectivă ai celei de-a doua veniri a Mântuitorului. Martori să fim pentru noi înșine, pentru noi cei din jurul nostru pentru ca Lumina Învierii și strălucirea Înălțării Domnului la cer să fie Taina care să cuprindă sufletele noastre, spre înălțarea noastră încă din această lume, ca pregustare a Împărăției Cerurilor în veșnicia petrecerii noastre cu Tatăl, cu Fiul și cu Duhul Sfânt”.

Slujba Aghiasmei Mici a fost oficiată și în acest an înaintea Sfintei Liturghii de Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților care a ținut și cuvântul de învățătură.

„Ne pregătim ca să fim curați sufletește, dar ne pregătim gustând și din apa sfințită, din aghiasmă. Înainte de a începe Sfânta Liturghie suntem stropiți sau ne stropim cu apă sfințită pe care firește o gustăm după ce se termină Sfânta Liturghie. Mergeți mai buni, mai cu pace la casele dumneavoastră!”, a spus Înaltpreasfinția Sa în cuvântul adresat credincioșilor.

Comentarii Facebook


Știri recente