Biserica lui Horea din stațiunea Băile Olănești și-a serbat ocrotitorul

În ziua în care Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, ieri, 27 iulie 2012, stațiunea Băile Olănești din județul Vâlcea a fost mare sărbătoare. Bisericuța de lemn din stațiune, cunoscută sub numele de „biserica lui Horea”, ce a fost strămutată în orașul Băile Olănești din satul Albac, și-a serbat ieri ocrotitorul spiritual – Sfântul Mare Mucenic Pantelimon.

Sărbătoarea a început cu slujba Utreniei și a continuat cu Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de preoți și diaconi. După Sfânta Liturghie a avut loc un pelerinaj cu Icoana Sfântului Mare Mucenic Pantelimon prin stațiune până la biserică.

La sărbătoare a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care a rostit cu acest prilej un cuvânt de învățătură, apreciind râvna și buna purtare de grijă a Părintelui Paroh Emilian Groșenoiu, Vicar Administrativ al Arhiepiscopiei Râmnicului. La final Înaltpreasfinția Sa i-a binecuvântat pe toți cei prezenți la această sărbătoare cu dublă semnificație: sărbătorirea patronului spiritual al bisericii și aniversarea a 266 de ani de la ridicare ei în satul Albac, județul Alba.

În încheiere manifestării, Fanfara „Gabriel Chaborschi” a palatului Copiilor din Râmnicu Vâlcea precum și un grup de copii din satul Albac au prezentat un program artistic.

La acest deosebit eveniment cu caracter religios și cultural au luat parte autorități locale, preoți din localitate și din țară, precum și turiști și persoane aflate la tratament în stațiunea Băile Olănești.

Comentarii Facebook


Știri recente