Biserica lui Bucur Ciobanul și-a sărbătorit ieri hramul

Biserica ‘Bucur Ciobanul’ din Capitală și-a sărbătorit ieri, 18 ianuarie, hramul. Credincioși din tot Bucureștiul au venit pentru a aduce cinstire Sfinților Atanasie și Chiril, arhiepiscopii Alexandriei, care ocrotesc sfântul lăcaș încă de la începuturile sale.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de părintele paroh Ionuț Bărbulescu, care a vorbit credincioșilor despre virtuțile alese ale celor doi ierarhi alexandrini și despre importanța cinstirii lor. Biserica ‘Bucur Ciobanul’ este una dintre cele mai reprezentative biserici ale orașului București, fiind zidită, conform tradiției, de întemeietorul legendar al așezării de pe malurile Dâmboviței, Bucur Ciobanul.

Situată în vecinătatea Mănăstirii ‘Radu Vodă’, biserica este o adevărată bijuterie arhitectonică salvată de la demolările din perioada comunistă. Prin lucrările de restaurare și reconsolidare care au fost efectuate în ultimii ani s-a reușit readucerea acestui sfânt lăcaș de închinare, reprezentativ pentru rolul său în viața duhovnicească a bucureștenilor, la înfățișarea pe care a avut-o în vechime.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…