Biserica localității ieșene Traian a fost sfințită

Peste 1000 de credincioși au participat duminică, 23 septembrie 2012, la sfințirea bisericii Sfinții Împărați Constantin și Elena din localitatea Traian, protopopiatul Iași 1. Slujba a fost oficiată, potrivit Radio TRINITAS, de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Teofan, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

După sfințire a fost oficiată Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat. În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Teofan a vorbit despre necesitatea ca fiecare creștin să-l aibă pe Dumnezeu în centrul vieții sale.

„Poate fi cineva mai bogat decât cel care îl are pe Dumnezeu în viața lui. Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu, adică îmbogățiți-vă în Dumnezeu și toate vi se vor adăuga vouă. Se adaugă și sănătate și loc de muncă și succes în viață pentru că Dumnezeu nu rămâne dator, iubiți credincioși. Cel care își cinstește părinții, cel care este credincios soției sale, cel care respectă zilele de miercuri și vineri ca zile de post, cel care din puținul său oferă și celui care nu are, îl au pe Dumnezeu în viața lor și având aceste nu se poate ca Dumnezeu să nu ne ajute să reușim în viață, să depășim obstacole .

La final toți cei care au contribuit la ridicarea bisericii din Traian au primit distincții de vrednicie din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

Comentarii Facebook


Știri recente