Biserica în sprijinul semenilor

În Arhiepiscopia Timișoarei a avut loc inaugurarea unui centru de incluziune socială înființat în cadrul proiectului ‘Implicarea clerului și a comunităților parohiale ortodoxe în dezvoltarea de proiecte sociale la nivelul Mitropoliei Banatului și Arhiepiscopiei Alba Iuliei’.

Serviciile oferite în cadrul centrelor sunt gratuite și vizează reintegrarea pe piața muncii și creșterea gradului de autonomie socială a beneficiarilor, respectiv persoane aflate în dificultate. Aceste lucruri se vor face prin consiliere și sprijin pentru identificarea unor oportunități de angajare și diminuarea riscului social în care persoana se află. Serviciile sunt asigurate de personal specializat și sunt oferite pe criterii nediscriminatorii oricărui beneficiar, cum ar fi șomerii, familiile monoparentale, persoanelor afectate de boli care le influențează viața profesională și socială. De asemenea, sunt vizate și persoanele aflate anterior în detenție, persoanele cu dizabilități, persoanele de etnie romă, victimele traficului de persoane și alte categorii. Astfel de centre de incluziune socială au fost deschise în șase județe: Arad, Alba, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș și Timiș.

Potrivit Ziarului Lumina, Ed. de Banat, Centrul de Incluziune Socială Timiș, deschis în 18 ianuarie 2012, are în componența sa trei consultanți care au rolul de a ajuta membrii comunităților parohiale calificați ca manageri de proiect în demersurile de realizare și implementare a proiectelor. Centrul funcționează la adresa C.D. Loga nr. 7 și poate fi accesat de către beneficiari, persoane aflate în dificultate, orele 8:00-12:00.

Comentarii Facebook


Știri recente