Biserica în sprijinul celor nevoiași

Orice formă reală și adevărată de ajutorare și sprijinire a aproapelui poartă în ea expresia iubirii lui Dumnezeu. Acesta este unul dintre principiile după care funcționează Proiectul social FORTE. Prin întâlniri cu experți și formatori, Administrația Patriarhală și 9 eparhii din România își îmbunătățesc permanent strategiile de organizare în domeniul filantropic pentru a reuși să vină cât mai eficient în sprijinul celor aflați în nevoi.

În sala de festivități a Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei a avut loc o întrunire a echipei de management din cadrul Proiectului ” FORTE” cu membrii Permanenței Consiliului eparhial. A participat și Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Părintele Consilier Dorel Moțoc de la Sectorul social-filantropic al Patriarhiei Române a precizat pentru TRINITAS TV faptul că acele concluzii ale raportului sunt prezentate sub forme diverse în funcție de metodologia de lucru aleasă. De asemenea, din concluziile acestui raport se vor identifica necesitățile de formare și pregătire a personalului eparhiei atât în ceea ce privește domeniul social/filantropic, cât și celelalte domenii.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat și un raport de evaluare a capacității organizaționale a Arhiepiscopiei Timișoarei în domeniul social.

Comentarii Facebook


Știri recente