Biserica Grecescu din Drobeta Turnu Severin își serbează mâine hramul

În ziua prăznuirii Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, joi, 24 iunie, Prea Sfințitul Părinte Episcop Nicodim va sluji Sfânta Liturghie la parohia Grecescu din municipiul Drobeta Turnu Severin. Prezența ierarhului locului în mijlocul preoților și a credincioșilor de la această parohie se datorează faptului că Sfântul Ioan Botezătorul este ocrotitorul spiritual al acestui lăcaș de cult, informează episcopiaseverinului.ro.

Biserica Grecescu este ctitorie din 1868 a familiei de boieri Ioan și Ioana Grecescu care au ridicat și spitalul din apropiere, cunoscut sub același nume. La realizarea proiectului, Carol I a angajat arhitectul Capitalei, urmând ca biserica să se ridice după stilul celei domnești de la Curtea de Argeș.

Valoarea și frumusețea acestui locaș religios sunt date și de pictura interioară, stil neoclasic, creație a lui Gheorghe Tătărescu (1872). Biserica a fost sfințită în 1875, iar în 1884 a devenit catedrală ortodoxă a orașului Turnu Severin.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…