Biserica Domnească de la Curtea Veche și-a serbat hramul istoric

Cel de-al 451-lea hram al Bisericii Domnești de la Curtea Veche, a fost sărbătorit astăzi, 25 martie, prin oficierea slujbei Utreniei și a Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur unită cu Vecernia, de către un sobor de preoți, avându-l în frunte pe delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, părintele consilier patriarhal Florin Șerbănescu.

La sfârșitul Sfintei Liturghii s-a oficiat slujba parastasului pentru ctitorii lăcașului de cult, Domnitorul Mircea Voievod și soția sa, Doamna Chiajna. În cuvântul său de învățătură, părintele consilier patriarhal, Florin Șerbănescu a vorbit despre cinstirea Maicii Domnului, despre istoria Bisericii Domnești de la Curtea Veche și contextul istoric în care a fost construită. De asemenea, părintele Florin Șerbănescu a prezentat istoricul sărbătorii Buna Vestire, subliniind semnificațiile ei din perspectiva învățăturii de credință ortodoxă.

La final, părintele consilier a transmis binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Apoi, părintele paroh Gheorghe Zaharia a mulțumit delegatului Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române, părintelui consilier Florin Șerbănescu și a prezentat sutelor de credincioși prezenți la hramul istoric al Bisericii de la Curtea Veche, DVD-ul apărut la TRINITAS TV, intitulat: Biserica Domnească: Sfântul Anton – Curtea Veche. DVD-ul prezintă istoricul Bisericii Domnești din București și se găsește la pangarul lăcașului de cult.

„Înainte de Sărbătoarea Crăciunului s-a făcut o filmare în Biserica Sfântul Antonie cel Mare și ne-am bucurat atunci pentru că era vorba de o imagine pe care o avea Biserica acum după lucrările care le-am făcut cu ceva timp înainte. Filmul acela a fost dat la Televiziunea TRINITAS și nu a durat decât aproximativ jumătate de oră. Pentru că filmul a fost așa de frumos și ne-am bucurat atât de mult de el și am avut un ecou foarte bun din partea credincioșilor TRINITAS TV s-a hotărât ca să facă acest film și sub formă electronică, adică pe un DVD. Bineînțeles că filmul acela a fost extins și a ajuns la o oră și vorbește despre istoricul Bisericii și sunt oameni de știință care au luat cuvântul. Este un film de înaltă calitate și care exprimă foarte lămuritor pentru fiecare despre Biserica noastră”, a spus Pr. Gheorghe Zaharia, Parohul Bisericii „Curtea Veche” – București.

Comentarii Facebook


Știri recente